Orzotto met spekblokjes, spinazie en bleekselderij
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 6 stengels bleekselderij
- 1 stuks sjalot
- 300 gram spekblokjes
- 200 gram spinazie
In Huis
- 1 liter kokend water
- 2 blokjes groentebouillon
- 2 teentjes knoflook
- om te bakken olijfolie
- 1 stuks citroen
- 300 gram orzo
Recept stappen
- Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water. Maak de bouillon.
- Hak de knoflook fijn. Snij de bleekselderij in halve maantjes en snipper de sjalot.
- Fruit de sjalot en bleekselderij in een klein laagje olie in een diepe koekenpan gedurende een paar minuten. Rasp intussen de schil van de citroen en pers het sap uit.
- Voeg de knoflook bij de ui en fruit nog 30 sec mee. Doe de orzo erbij en schep even om. Voeg de helft van het citroensap toe en laat even verdampen. Voeg dan een soeplepel bouillon toe en laat verdampen. Blijf dit doen totdat de bouillon op en verdampt is en de orzo gaar. Dit duurt ca. 10 minuten. Je wil het geheel niet helemaal droogkoken, het mag wat nat en smeuïg blijven.
- Bak intussen de spekblokjes in een koekenpan met anti-aanbaklaag met een beetje olie tot een ze knapperig zijn. Zet even weg. Roerbak in dezelfde pan in een beetje olie de spinazie tot geslonken.
- Meng de spinazie door de orzo en breng op smaak met de citroenrasp en evt. nog wat citroensap. Strooi het spek eroverheen.