Orzotto met schorseneren, Nieuw-Zeelandse spinazie (uit NL!), roodlof, zonnebloempitjes en overjarige kaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 400 gram orzo
- 500 gram schorseneren
- 80 gram zonnebloempitten
- 120 gram overjarige kaas
- 250 gram Nieuw-Zeelandse spinazie (uit NL!)
- 2 struikje roodlof
In Huis
- 1000 ml kokend water
- 2 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- 2 teen knoflook
- 1 el witte wijnazijn
- kneepje citroensap uit een flesje
- klontje boter
Recept stappen
- Bereid de bouillon voor met behulp van de waterkoker/quooker.
- Snipper de ui. Verwarm olie in een afdekbare wok en fruit zachtjes tot glazig. Hak de knoflook fijn, voeg toe samen met wat zout. Voeg de orzo toe en schep om tot glazig. Blus af met de witte wijnazijn. Voeg de bouillon bij de orzo. De orzo heeft ca. 12 minuten nodig om gaar te worden. Voeg eventueel nog wat kokend water toe als het droog lijkt te koken en roer tussentijds een keer.
- Zet een pan op met een laagje water en een kneepje citroensap. Breng aan de kook. Vul de gootsteen met water en schil de schorseneren onder water (of gebruik handschoenen). Snij direct in stukjes van ca. 1 cm en doe in direct in de pan (anders worden ze bruin). Kook ze vanaf dat het water kookt in 6-8 minuten beetgaar. Giet af.
- Rooster intussen de zonnebloempitten in een droge koekenpan op zacht vuur goudbruin. Pas op dat ze niet verbranden! Rasp de kaas.
- Verwijder de blaadjes van de Nieuw Zeelandse spinazie. Dunne malse steeltjes kan je eten (snij in stukjes), de dikkere zijn te taai. Verwijder het hart van de roodlof en snij in ringetjes.
- Check of de orzo gaar is. Voeg de Nieuw Zeelandse spinazie toe en schep om tot geslonken. Voeg zo nodig nog wat heet water toe. Draai het vuur uit, roer de roodlof en schorseneren erdoor en de helft(!) van de geraspte kaas.
- Leg er een klontje boter op en breng op smaak met peper. Dek af en laat even staan.
- Serveer de risotto met de rest van de kaas en de zonnebloempitjes.