Orzotto met katenspek, spinazie, knolselderij en citroen
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks knolselderij
- 1.5 stuks ui
- 1 stuks prei
- 250 gram katenspek
- 400 gram spinazie
In Huis
- olie om te bakken
- 1 liter kokend water
- 2 blokjes kippenbouillon
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuks citroen
- 300 gram orzo
Recept stappen
- Bereid de bouillon voor met behulp van de waterkoker (of Quooker).
- Schil en snij de knolselderij in blokjes van max 1 cm en snipper de ui. Meng de knolselderij met 4 el (bij 4p) olie en fruit samen met de ui in een klein laagje olie in een diepe koekenpan gedurende een paar minuten.
- Hak de knoflook fijn. Kerf de prei in de lengte in en spoel zand er tussenuit. Snij in ringen samen met de knoflook bij de ui. Bak een paar minuten mee.
- Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Hou apart.
- Doe de orzo bij de groenten en schep om. Voeg als de bedekt is met olie de helft van het citroensap toe en laat verdampen. Voeg dan een soeplepel bouillon toe en wacht tot deze is opgenomen. Herhaal dit ca. 10 minuten tot de orzo gaar is. De bouillon hoeft niet op en het geheel mag een beetje nat en dus smeuïg blijven.
- Snij intussen het katenspek in reepjes en bak in een koekenpan in een beetje olie een beetje bruin. Zet even weg. Roerbak in dezelfde pan in een beetje olie de spinazie, deze is al gewassen, tot ze geslonken is. Meng de spinazie door de orzo en breng op smaak met peper, de citroenrasp en eventueel nog wat citroensap. Serveer de katenspek erbij.