Orzotto met groene asperges, rucola, Sikkepit geitenkaas en oesterzwamreepjes
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks witte ui
- 100 gram witte kool
- 400 gram orzo
- 300 gram oesterzwammen
- 500 gram groene asperges
- 80 gram Sikkepit geitenkaas
- 3 el peterselie
- 75 gram rucola
In Huis
- olie om te bakken
- 1 liter kokend water
- 2 blokjes groentebouillon
- 2 teentje knoflook
- 2 el balsamicoazijn
Recept stappen
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snipper de witte ui. Snij de witte kool in reepjes en dan in kleine stukjes. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit samen zachtjes. Bereid intussen de bouillon voor.
- Hak de knoflook fijn. Voeg toe samen met de orzo en schep om tot de knoflook gaat geuren. Blus af met de balsamicoazijn. Laat verdampen en voeg ca. de helft van de bouillon toe. Dek af en kook zachtjes tot de bouillon is opgenomen (schep af en toe om). Voeg nieuwe bouillon bij de orzo wanneer dat nodig is. De orzo heeft ongeveer 12 minuten nodig om gaar te worden (de bouillon hoeft niet op).
- Scheur de oesterzwammen in reepjes, meng met olie, peper en zout en spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Verwijder het houterige deel van de groene asperges. Meng ook met olie, peper en zout en leg naast de oesterzwammen. Bak 15-20 minuten in de oven.
- Rasp de geitenkaas. Verdeel ca. 1/4de van de kaas over de oesterzwammen in de oven en schuif terug. Hak de peterselie.
- Zorg dat de orzo nog een beetje vochtig is maar niet té. Roer de rest van de geitenkaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Hak de rucola grof en schep erdoor tot het wat slinkt.
- Garneer de orzotto met de peterselie en serveer met de asperges en oesterzwammen.