Orzo met witte boontjes en zeekraal en paprika, tomaatjes, waterkers en courgette
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 3 stengel bleekselderij
- 2 stuks rode puntpaprika
- 300 gram orzo
- 1 stuks courgette
- 150 gram zeekraal
- 300 gram gekleurde tomaatjes
- 100 gram waterkers
- 1 pot witte bonen
In Huis
- 1000 ml water
- 2 stuks (voor 500 ml) bouillonblokje
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- mespuntje chilivlokjes (optioneel)
- 2 el witte wijnazijn
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Bereid de bouillon voor.
- Verhit olie in een pan met dikke bodem, snipper de ui en fruit tot glazig. Voeg wat zout toe. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Snij de bleekselderij en paprika in stukjes en voeg toe. Bak een paar minuten. Voeg een mespuntje chilivlokjes toe als je dat lekker vindt!
- Voeg de orzo toe en bak een minuutje mee. Blus af met de witte wijnazijn. Schenk er een pollepel hete bouillon bij, roer door en dek af. Roer er weer een pollepel bouillon bij als de vorige is opgenomen en dek af. Ga zo door tot de orzo beetgaar is, na ca. 12 minuten (de bouillon hoeft niet op).
- Verwarm olie in een ruime koekenpan. Snij de courgette in blokjes van 0,5 cm en bak stevig tot ze bruinen. Warm de zeekraal een paar minuutjes mee.
- Halveer de tomaatjes en giet de witte bonen af.
- Schep de waterkers, bonen en tomaatjes door de orzo vlak voor het serveren. Breng op smaak met een scheut olijfolie extra vierge en wat peper. Serveer direct met de zeekraal en courgette.