Orzo met paprika, rucola, geitenkaas buche en hazelnoten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks citroenrasp
- 2 el citroensap
- 1 stuks ui
- 4 stengel bleekselderij
- 2 stuks rode paprika
- 400 gram orzo
- 80 gram hazelnoten
- 120 gram geitenkaas buche
- 1 potje kikkerwerten
- 75 gram rucola
In Huis
- 1 liter kokend water
- 2 blokje (voor 500 ml) kippenbouillon
- olie om te bakken
- 2 tl gedroogde tijm
- 2 teen knoflook
Recept stappen
- Bereid de bouillon voor. Rasp de citroenschil en pers het sap.
- Snij de ui in dunne halve ringen en fruit in wat olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snij de bleekselderij in dunne plakjes en voeg toe. Snij de paprika in vieren en dan in dunne halve maantjes. Bak een paar minuten mee. Voeg de gedroogde tijm toe. Pers de knoflook erbij.
- Voeg de orzo toe en schep een paar keer om. Blus af met het citroensap. Voeg zoveel bouillon toe dat het net onder staat en wacht tot deze is opgenomen – roer tussendoor. Laat 9 – 11 minuten zachtjes koken tot de orzo gaar is. De bouillon hoeft niet op en het geheel mag een beetje nat en smeuïg blijven. Roer op het laatst de citroenrasp erdoor.
- Bak de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze wat kleuren. Leg op een plank en hak of plet grof. Snij de geitenkaas in stukjes. Smelt een deel daarvan door de orzo en bewaar de rest voor garnering.
- Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Was de rucola en hak grof. Schep samen door de orzo en serveer de achtergehouden geitenkaas en hazelnoten erbij.