Orzo met paprika, geitenkaas en waterkers
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 2 stengels bleekselderij
- 2 stuks paprika
- 400 gram orzo
- 60 gram waterkers
- 500 gram cherrytomaatjes
- 125 gram geitenkaas
- kneepje limoensap
- 1 stuks limoen (rasp)
In Huis
- 1000 ml water
- 2 blokjes groentebouillon
- om te bakken olie
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- naar smaak olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm het water met de bouillonblok(jes).
- Verhit olie in een pan met dikke bodem, snipper de ui en fruit tot glazig. Hak de knoflook fijn, voeg toe. Snij de bleekselderij en paprika in stukjes, voeg ook toe. Bak een paar minuten mee en voeg dan het paprikapoeder en de orzo toe. Bak een minuutje mee en schenk er dan een pollepel hete bouillon bij. Roer totdat de bouillon is opgenomen. Giet er weer een pollepel bouillon bij en blijf roeren. Ga zo door tot de orzo beetgaar is, na ca. 12 minuten (de bouillon hoeft niet op).
- Verwijder alleen de dikke stelen van de waterkers.
- Zie tip voor een fris slaatje erbij. Geen zin in een slaatje? Je kan de gehalveerde tomaatjes ook op het laatst nog even mee warmen met de orzo.
- Brokkel de geitenkaas door de orzo als die gaar is en breng op smaak met wat peper en een kneepje limoensap. Roer goed door.
- Draai het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat 2 min staan.
- Roer de waterkers erdoor, garneer met de limoenrasp en serveer direct.
- Maak er een fris slaatje bij: rasp de limoen, halveer de cherrytomaatjes. Haal het hart uit de bleekselderij (de binnenste lichter groene stengels) en snij in boogjes (ca. 150 gram bij 4p deden wij). Doe de tomaat en bleekselderij in een mooie kom, besprenkel met olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje limoensap. Strooi de limoenrasp erover.