Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Orzo met miso-champignons, prei, roodlof en Graafstroom extra belegen kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2025 13 SNELLE VEGASNEL orzo kastanjechampignons miso roodlof prei 19385

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks gele ui
  • 2 stuks prei
  • 400 gram orzo
  • 80 gram Graafstroom extra belegen
  • 2 stuks roodlof
  • 15 gram peterselie
  • 350 gram kastanjechampignons gesneden
  • 2 el miso

In Huis

  • 1000 ml kokend water
  • 2 blokjes (voor 500 ml) groentebouillon
  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el witte wijnazijn
  • scheutje olijfolie extra vierge
  • kneepj citroensap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor met behulp van de waterkoker/quooker.
  2. Verwarm olie in een afdekbare wok. Snipper de ui en fruit zachtjes tot glazig. Kerf de prei in de lengte en spoel schoon. Snij in ringen, bak mee. Pers de knoflook, bak mee samen met wat zout. Voeg de orzo toe en schep om tot glazig. Blus af met de witte wijnazijn. Voeg 2/3 van de bouillon toe, roer door en doe de deksel op de pan. De orzo heeft ca. 10 minuten nodig om gaar te worden. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als het droog lijkt te koken en roer tussentijds een keer.
  3. Rasp intussen de kaas met een fijne rasp. Verwijder het hart van de roodlof en snij in ringetjes. Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Houd apart tot gebruik.
  4. Verwarm olie in een koekenpan. Bak de champignons ca. 5 minuten bruin op hoog vuur. Schep de miso erdoorheen met een extra scheutje olie en draai het vuur uit. Breng op smaak met peper.
  5. Proef of de orzo gaar is. Voeg een scheutje olijfolie extra vierge toe. Draai het vuur uit, roer de roodlof en de geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met een goede draai peper en een kneepje citroensap.
  6. Serveer direct met de miso-champignons en garneer met de peterselie.