Orecchiette met tuinbonen, basilicum en ricotta
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 kilo Tuinbonen
- 250 g Ricotta
- 2 takje(s) Basilicum
In Huis
- 100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- 2 tl Citroenrasp
- 400 g Orecchiette
Recept stappen
- 1. Haal de tuinbonen uit de peulen. Breng een pan met water met wat zout aan de kook en blancheer de bonen 30 seconden. Haal ze uit het water en spoel af onder koud stromend water. Knijp de boontjes tussen je vinger en duim zodat het boontje eruit floept en je het velletje tussen je vingers houdt.
- 2. Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas en het citroenrasp. Breng verder op smaak met zout en peper.
- 3. Bereid de orecchiette volgens gebruiksaanwijzing. Giet af en meng goed met de ricotta. Schep er dan voorzichtig de tuinbonen door.
- 4. Snij de basilicum fijn. Strooi over de orecchiette en serveer.