Orecchiette met ricotta, Parmezaanse kaas, tomaat en basilicum
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 g orecchiette
- 4 stuk(s) tomaten, coeur de boeuf
In Huis
- 20 g basilicum
- 1 teentje(s) knoflook
- 3 el olijfolie (extra vierge)
- 50 g parmezaanse kaas
- 200 g ricotta
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Breng een pan water met wat zout aan de kook en bereid de orecchiette volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snij de tomaten in kleine stukjes. Snij de basilicumblaadjes in stukken.
- Meng tomaat, geperste knoflook, basilicum en olijfolie en laat deze op laag vuur zachtjes een beetje trekken en goed warm worden.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Meng ricotta met de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
- Laat de orecchiette goed uitlekken en meng hem dan eerst met het ricotta/kaasmengsel totdat alle pasta bedekt is. Breng verder op smaak met peper en zout. Schep er dan voorzichtig het tomatenmengsel doorheen.
- Verdeel de orecchiette pasta over 4 borden en serveer.
- Wijnsuggestie:Soave Classico - Balestri Valda (Veneto, Italie)
- <br>Tip: je kunt er nog wat extra Parmezaanse kaas bij serveren.