Opperdoezer aardappelen met romige spek-mosterd-champignonsaus
Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Opperdoezer ronde aardappels
- 250 gram spekblokjes
- 1 stuks witte ui
- 600 gram kastanjechampignons
- 200 ml boerenslagroom
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 2 tl mosterd
- 2 tl balsamicoazijn
Recept stappen
- Schrob de Opperdoezers schoon en halveer eventueel grote exemplaren. Zet op in een laagje gezouten water en breng afgedekt aan de kook. Kook gaar in 20-25 minuten.
- Bak de spekjes uit in een beetje olie in een grote wok of hapjespan. Snipper intussen de ui en hak de knoflook fijn. Voeg bij de spekjes en bak mee tot de ui begint te kleuren. Snij intussen de kastanjechampignons in kwarten of achten als ze erg groot zijn. Voeg ze bij de spek en bak op middelhoog vuur. Schep af en toe om.
- Voeg, als de champignons beetgaar zijn, de room toe. Warm mee en roer de mosterd en balsamicoazijn erdoor. Laat zo nodig nog even inkoken. Proef of je het lekker vindt om nog een klein kneepje citroensap toe te voegen.
- Serveer de gekookte Opperdoezers met de romige saus.