Opperdoezer aardappelen met hartige champignonsaus en sperzieboontjes met citroenrasp
Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Opperdoezer ronde aardappels
- 500 gram sperziebonen
- naar smaak citroensap
- 1 stuks witte ui
- 0.5 blokje paddenstoelenbouillon
- 600 gram kastanjechampignons
- 15 gram peterselie
- 200 ml sojaroom
- 1 el citroensap
In Huis
- klontje vegan boter
- olie om te bakken
- 2 tl gedroogde tijm
- 3 teen knoflook
- 2 tl balsamicoazijn
Recept stappen
- Schrob de Opperdoezers schoon en halveer eventueel grote exemplaren. Zet op in een laagje gezouten water en breng afgedekt aan de kook. Kook gaar in 20-25 minuten.
- Zet een pannetje gezouten water op voor de boontjes.
- Dop intussen de sperzieboontjes en halveer ze. Kook beetgaar in 6-8 minuten (vanaf dat he water kookt) en spoel koud af om de kleur te bewaren. Doe terug in de pan, voeg een klontje vegan boter, peper, zout toe en rasp er wat citroenschil overheen. Schud om en dek af tot gebruik.
- Snipper de ui. Bak in een hapjespan of wok in olie tot ze begint te bruinen. Voeg de tijm toe en verbrokkel het bouillonblokje boven de pan.
- Snij de kastanjechampignons in kwarten of achten als ze erg groot zijn. Hak de knoflook fijn en voeg op het laatst toe. Bak al omscheppend op redelijk hoog vuur mee met de ui. Schep af en toe om.
- Snipper de peterselie.
- Voeg, als de champignons beetgaar zijn, de sojaroom toe. Warm zachtjes mee. Voeg de balsamicoazijn toe en als je dat lekker vindt nog een kneepje citroensap. Garneer met de peterselie.
- Serveer de gekookte Opperdoezers met de romige saus en de boontjes als frisse noot erbij.