Open paddenstoelenlasagne met knolselderij-pastinaakroom
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 gram knolselderij
- 150 gram pastinaak
- 150 gram zure room
- 400 gram paddenstoelenmix
- 400 gram lasagnevellen
In Huis
- olijfolie om te bakken
- 1 tl venkelzaad
- 1 stuks ui
- 1 teen knoflook
- 1 tl dragonblaadjes (vers of gedroogd)
- boter om in te bakken
- naar smaak geraspte kaas (optioneel)
Recept stappen
- Warm olie in een koekenpan of wok en bak de venkelzaadjes op zacht vuur. Snipper de ui en voeg toe. Hak de knoflook, voeg toe.
- Schil en snij de knolselderij en pastinaak in kleine blokjes van 0.5 cm. Voeg bij de ui. Voeg het water toe en bak ca. 10 minuutjes op zacht vuur.
- Zet een pannetje met water en zout op voor de lasagnebladeren.
- Hak de dragonblaadjes (wanneer verse) fijn. Roer de dragon door de zure room.
- Roer de zure room door de knolselderij en pastinaak. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg. Veeg de pan schoon. Snij de paddenstoelen in grove stukken. Bak in wat olie en boter op hoog vuur in ca. 5 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de lasagnevellen zodat je 3 vellen pp hebt. Kook volgens de verpakking in 1 a 1.5 minuten gaar (zie tip). Laat goed uitlekken en smeer ze in met een beetje olijfolie.
- Zet de borden klaar. Leg een vel op het bord. Verdeel er een laagje van het zure roommengsel over en wat paddenstoelen. Herhaal dit nog een keer. Dek af met een lasagnevel.
- Serveer de open lasagne en rasp er eventueel nog wat kaas over als je dat in huis hebt.
- Op deze manier kan je een bordje opmaken zoals op de foto. Wil je sneller klaar zijn? Snij dan vóór het koken de lasagne in pastaslierten (tagliatelle).