Op de huid gebakken zalm uit de oven met voorjaarsgroente
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) zalmfilet
- 1000 g aardappelen
- 1 bos(sen) bospeen
- 1000 g koolrabi
- 1 Teen klnoflook
- 4 el olijfolie
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Doe de oven aan op 200 graden.
- Zet twee pannen water op met een beetje zout.
- Vet een grote ovenschaal in met een beetje olijfolie.
- Was de aardappelen en snij ze in kwarten. Maak de bospeen schoon (evt krabben als ze echt vies zijn) en snij ze in vieren. De stukken moeten wel even groot zijn anders worden ze niet even gaar. Schil de koolrabi met een dunschiller en snij deze in plakjes van 0,5 cm.
- Kook de aardappels 5 min en de groenten ook 5 min. Giet af. Doe alle groenten en de aardappels in de ovenschaal.
- Meng 1 uitgeperst teentje knoflook met 4 eetlepels olijf olie en een beetje peper en zout en giet dit over de aardappelen en groenten. Zet de schaal 15 min in de oven.
- Bestrooi de zalm met peper en zout. Leg na 15 minuten de zalm op de groenten met de huid naar boven. Zet na 4 min de grillstand aan en grill het geheel nog 4 min tot de huid van de zalm mooi bruin is gegaard.