Oosterse zalm met noedels en paksoi
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram zalmparures
- 200 gram peen
- 200 gram yacon
- 1 stuks rode peper
- 1 stuks prei
- 1 stuks paksoi
- 200 gram katjangsaus
In Huis
- 2 el sojasaus
- 2 el rijstazijn
- 1 el donkerbruine suiker
- 2 tenen knoflook
- 160 gram noedels
- olie om te bakken
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl gemberpoeder
Recept stappen
- Maak de marinade voor de zalm. Doe de sojasaus, rijstazijn, suiker en geperste knoflook in een kom. Meng de zalmstukjes erdoor en laat minimaal 15 minuten marineren.
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil de peen en snij in halve of kwart maantjes van 0,5 cm. Schil de yacon en snij in kleine blokjes van 0,5 cm.
- Verwarm flink olie in een wok en bak de zalmstukjes één minuut op hoog vuur. Draai alle stukjes om en bak nog een minuut. Haal de zalm uit de wok en zet weg.
- Fruit vervolgens in de wok het koriander- en gemberpoeder kort aan. Voeg de peen en yacon toe en bak zachtjes verder. Verwijder indien gewenst de zaadlijsten van de rode peper, snij in stukjes en bak zachtjes mee. Verwijder alleen het donkerste groen van de prei, kerf in de lengte in, spoel zand ertussenuit en snij in dunne ringen, voeg toe en bak nog 6-8 minuten.
- Snij de steel van de paksoi in plakjes en het blad in reepjes. Bak de steel een paar minuten mee met de groente.
- Zet een steelpannetje op met de katjangsaus en voeg per 100 gram, 100 ml water toe. Warm langzaam op tot een gladde pindasaus. Blijf roeren. Voeg nog wat water toe als de saus te dik wordt. Bartje zegt altijd: hou de pindasaus goed dun, zo hoort het!
- Voeg de noedels, het paksoiblad en de zalm toe aan de groenten.
- Serveer de noedels met katjangsaus.
- Kook meer noedels als er grote eters mee eten.