Oosterse tomatensoep met kip
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram kippendijenvlees
- 2 stuks ui
- 200 gram Frieslander aardappelen
- 6 stuks tomaat
- 8 sneetjes speltbrood met pompoenpitten
In Huis
- 4 el ketjap manis
- 2 el azijn
- 2 el bruine basterdsuiker
- 1 el sambal badjak
- 1 tl gemberpoeder
- 1.5 tl citroensap
- 1 liter kokend water
- om te bakken olie
- 2 el tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook
- 2 blokjes groentebouillon
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwarm in een braadpan of soeppan met dikke bodem wat olie en bak de kip rondom goudbruin, ze hoeft nog niet gaar. Haal de kip uit de pan.
- Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water.
- Snij de ui in ringen en fruit in het vet van de kip.
- Meng in een schaaltje de ketjap manis, azijn, bruine basterdsuiker, sambal badjak, gemberpoeder en citroensap.
- Voeg de tomatenpuree bij de uit en laat even mee fruiten. Hak de knoflookteentjes fijn en voeg toe. Schil en snij de aardappelen in blokjes van 2 cm. Snij de tomaten ook in blokjes van 2 cm. Voeg toe samen bij de ui en bak even mee. Voeg het Oosterse mengsel en gekookte water toe, verkruimel de bouillonblokjes erbij en breng weer aan de kook. Pureer de soep met een staafmixer als de aardappelen gaar zijn. Leg de kip terug in de pan laat 20 minuten zachtjes afgedekt pruttelen.
- Besprenkel de korst van het brood met wat water en bak 8-10 minuten af in de oven.
- Haal de kip uit de pan en trek met 2 vorken uit elkaar tot sliertjes. Voeg de kip weer toe. Roer door en check op zout en peper.
- Snij het brood in sneetjes en serveer met de Oosterse tomatensoep.
- Garneer met wat verse koriander als je het in huis/in de tuin hebt!