Oosterse speklapjes en noedelsalade met Chinese kool en kastanjechampignons
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram woknoedels
- 200 gram Chinese kool
- 200 gram peen
- 100 gram yacon
- 1 stuks rode peper
- 500 gram kastanjechampignons
- 4 stuks Oosters gemarineerd speklapje
- naar smaak koriander
In Huis
- olie om te bakken
- 6 el mayonaise
- 2 el sojasaus
- 2 el citroensap (uit een flesje)
- 3 el water
- optioneel sesamolie
- optioneel sesamzaadjes
Recept stappen
- Bereid de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking (zie tip 1).
- Snij de Chinese kool in dunne reepjes en doe in een grote slakom. Schil en rasp de peen en yacon erbij. Snij de rode peper in stukjes (laat de zaadjes zitten als je van pittig houdt) en voeg toe. Zet even weg.
- Verhit olie in een koekenpan. Snij de kastanjechampignons in vieren en bak op hoog vuur al omscheppend 3 min. Breng op smaak met zout en peper en voeg bij de kool. Veeg de pan schoon.
- Bak de speklapjes in de koekenpan met wat olie op hoog vuur bruin en een beetje knapperig. Giet eventueel de achtergebleven marinade er op het laatst nog bij en laat een beetje inkoken.
- Maak de dressing. Meng de mayonaise (zie tip 2) met de sojasaus, het citroensap en het water. Voeg, als je het in huis hebt, 1 el sesamolie (bij 4p) toe. Check of je nog meer citroensap erbij lekker vindt. Roer, samen met de gare noedels bij de groenten.
- Serveer de speklapjes bij de noedelsalade en garneer met wat blaadjes koriander. Bestrooi eventueel met wat sesamzaadjes als je dat in huis hebt.
- Goed om te weten: De speklapjes zijn gemarineerd met ketjap, gember, korianderzaad en knoflook.
- 1: Gebruik wat meer noedels als er grote eters mee eten. Overgebleven noedels zijn ook lekker in een omeletje met bijv. wat overgebleven Chinese kool van deze week, ketjap en sesamolie. 2: Je kan ook de helft van de mayo vervangen door yoghurt als je dat in huis hebt.