Oosterse snijbiet met broccoli, peultjes, zilvervliesrijst en cashew-panko-limoencrunch
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram zilvervliesrijst
- 1 bosje sprouting broccoli
- 250 gram peultjes
- 1 stuks ui
- 2 tenen knoflook
- 1 stuks rode peper
- 1 el madras currypoeder
- 250 gram bright light snijbiet
- 400 ml kokosmelk
- 40 gram panko broodkruim
- 1 tl venkelzaadjes
- 1 stuks limoen
- 100 gram cashewnoten
In Huis
- olie om te bakken
Recept stappen
- Zet de rijst op met iets meer dan een dubbele hoeveelheid water met zout. Breng aan de kook en kook zachtjes gaar en droog in ca. 25 minuten.
- Zet een pannetje met een laagje water met zout op. Snij de sprouting broccoli in stukjes. Verwijder de harde uiteinden van de peultjes. Kook samen in ca. 4 minuten beetgaar. Giet en spoel koud af.
- Snij de ui in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Verwijder indien gewenst de zaadlijsten van de rode peper en snij in halve ringetjes. Bak samen in een wok in wat olie. Voeg de Madras currypoeder bij de ui als ze glazig is.
- Spoel de snijbiet af en snij de stengels in stukjes. Snij het blad in repen en hou apart. Bak de steeltjes van de snijbiet even mee in de wok en voeg de kokosmelk toe. Laat zachtjes een paar minuutjes pruttelen.
- Verwarm de panko en venkelzaad (zonder olie) in een koekenpannetje. Blijf schudden tot de panko bruin is (dat kan snel gaan!). Laat even afkoelen.
- Rasp de limoen en hak de cashewnoten grof. Meng met de panko en venkelzaadjes.
- Roer het snijbietblad door de kokosmelk en laat slinken. Voeg ook de broccoli en peultjes toe. Breng op smaak met een kneepje limoensap, peper en zout. Serveer met rijst en bestrooi met de cashew-panko-limoencrunch.