Oosterse roerbak met gehakt, paprika, champignons en andijvie
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 240 gram witte basmatirijst
- 1 ui
- 3 stengels bleekselderij
- 2 paprika's
- 400 gram rundergehakt
- 400 gram champignons
- 250 gram andijvie
- 1 bakje taugé
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tenen knoflook
- 2 tl kerriepoeder
- 2 tl sambal manis
- 4 el ketjap asin
- 0.5 groentebouillonblokje
Recept stappen
- Zet 60 gram rijst pp met 120 ml water pp op en breng aan de kook. Kook zachtjes (met behulp van een vlamverdeler) gaar en droog in ca. 10 minuten.
- Snipper de ui en fruit langzaam in olie. Snij de bleekselderij in halve maantjes en de paprika in blokjes. Hak de knoflook fijn.
- Voeg het gehakt bij de ui als deze goed glazig is. Bak stevig aan tot rul. Voeg als het gehakt gaar is de kerriepoeder en sambal toe – als er geen kinderen mee-eten kan je de hoeveelheid verdubbelen. Bak even mee. Voeg de ketjap asin (of sojasaus) toe.
- Voeg de bleekselderij, paprika en knoflook toe. Bak op hoog vuur, schep af en toe om. Snij intussen de champignons in vieren of achten, afhankelijk van de grootte. Voeg toe en bak mee. Kruimel het (halve/kwart) bouillonblokje erbij als de champignons wat vocht hebben verloren.
- Snij de andijvie in repen en was met behulp van een slacentrifuge. Voeg toe samen met de taugé, roer een paar keer om (de andijvie slinkt vrijwel direct) en zet het vuur uit.
- Breng de roerbak op smaak met eventueel nog wat ketjap. Serveer met de rijst.