Oosterse puree met romige sojaspruiten, geroosterde sweet dumpling en cashewnoten
Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks sweet dumpling pompoen
- 500 gram spruiten
- 1000 gram Frieslander aardappels
- 400 gram wortelpeterselie
- 1 stuks ui
- 1 pakje haverroom
- 100 gram cashewnoten
In Huis
- olie om te bakken
- 3 teen knoflook in de schil
- vegan boter om te bakken
- 2 teen knoflook geperst
- 2 el rijstazijn (of iets minder wijnazijn)
- 2 el sojasaus
- 2 el sesamolie (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Halveer de pompoen en verwijder het vruchtvlees. Snij in wedges en verwijder met een scherp mesje eventueel lelijke plekjes van de schil. Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de knoflooktenen ertussen en schuif in de oven.
- Zet een pannetje met een laagje gezouten water op. Schoon de spruiten, halveer en kook vanaf dat het water weer kookt ca. 5 minuten voor. Giet af.
- Schil de aardappels en wortel peterselie, snij in stukken (wortelpeterselie iets kleiner) en zet net onder water. Voeg zout toe en kook gaar in ca. 10 minuten (vanaf dat het water kookt).
- Verwarm een goede klont vegan boter in een koekenpan. Snij de ui in dunne halve ringen. Bak glazig. Voeg een beetje zout toe en laat verder sudderen. Pers de knoflook erbij. Voeg de uitgelekte spruiten toe en bak nog een paar minuten mee. Blus af met de rijstazijn en breng op smaak met de sojasaus. Roer de haverroom erdoor en warm mee.
- Giet de aardappels en wortelpeterselie af en bewaar wat kookvocht(!). Stamp tot een smeuïge puree met wat kookvocht. Pers de gepofte knoflook uit de schilletjes en prak fijn met een vork. Meng goed door de puree en breng op smaak met peper, zout en als je dat in huis hebt sesamolie.
- Serveer de puree met de sweetdumpling wedges, romige spruitjes en cashewnoten.