Oosterse pokébowl met couscous, kikkererwten, veel groenten en tahindressing
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram peen
- 2 paprika
- 2 tl ras el hanout
- 500 gram bloemkool
- 200 gram couscous
- 3 el tahin (sesampasta)
- 3 el peterselie
- 1 komkommer
- 1 blikje kikkererwten
In Huis
- olijfolie om te besprenkelen
- 2 tl kerriepoeder
- 200 ml water (voor bouillon)
- 0.5 blokje bouillon
- olijfolie extra vierge
- 1 tl paprikapoeder
- 0.25 tl chilipoeder (optioneel)
- 1 teentje knoflook
- dressing:
- 2 el citroensap
- 1 el miso of Japanse sojasaus
- 1 el honing
- 3 el water
- naar smaak peper
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de peen en snij in blokjes van ca. 0,5 cm. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij in repen. Meng in eenkom met een scheut olie, de ras el hanout en peper en zout. Zorg dat alles bedekt is en spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat (hou wat plek over voor de bloemkool!).
- Snij de bloemkool in kleine roosjes, meng met een scheut olijfolie, het kerriepoeder en zout en peper. Leg ook op de bakplaat. Rooster de groenten ca. 20 min tot beetgaar.
- Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water voor de bouillon. Maak in een kom de bouillon. Voeg de couscous toe en laat ca. 10 min afgedekt wellen.
- Maak intussen de tahindressing: meng alle ingrediënten (zie tabel) met de tahin en zet weg.
- Snij de peterselie fijn. Meng met een scheutje olijfolie extra vierge bij de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Schil de komkommer en snij met een mandoline of kaasschaaf in lange dunne slierten of gewoon plakjes. Haal de groenten als ze gaar zijn uit de oven.
- Giet de kikkererwten af en doe in een kommetje met wat olijfolie extra vierge, het paprikapoeder, evt chilipoeder en zout en peper. Halveer het knoflookteentje, verwijder het loofje als dat er is, knijp boven de kikkererwten uit en meng goed.
- Stel je bowl samen door de groenten, couscous en kikkererwten naast elkaar in een kom te leggen. Serveer de tahindressing erbij.
- Wil je de veganversie, vervang de honing dan door maple syrup.