Oosterse omelet met noedels-groentenwok
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 6 el knoflookmayonaise
- 8 stuks eieren
- 200 gram spitskool
- 2 stuks lente-ui
- 300 gram woknoedels
- 200 gram regenboogpeen
- 300 gram oesterzwammen
- 2 stuks shanghai paksoi
In Huis
- 4 el sojasaus
- 1 el citroensap
- naar smaak sesamolie (optioneel)
- olie om te bakken
- 2 teentje knoflook
- 1 el sambal
Recept stappen
- Zet een grote pan met gezouten water op voor de noedels.
- Meng de mayonaise, helft (!) van de sojasaus, het citroensap (uit een flesje). Voeg naar smaak sesamolie toe als je dat hebt. Zet weg.
- Snij de spitskool en lente-ui fijn (ook het groen). Kluts de eieren, meng de spitskool, lente-ui, peper en zout erdoor. Verwarm olie in een afdekbare koekenpan. Bak een minuutje op middelhoog vuur, zet het vuur zacht en laat afgedekt in ca. 10 minuten gaar stollen. Keer op het laatst nog even om.
- Kook de noedels in 10 minuten beetgaar. Giet en spoel koud af.
- Verwarm olie in een wok. Schil de peen en snij in kleine blokjes. Fruit zachtjes. Hak de knoflook fijn, voeg toe. Scheur de oesterzwam in repen. Voeg toe en zet het vuur hoger. Snij het lichte deel van de Shanghai paksoi in stukjes en het blad in reepjes. Voeg eerst het lichte deel toe en na een paar minuten het blad. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de afgegoten noedels toe. Schep goed om en breng op smaak met de sambal en de rest van de sojasaus. Besprenkel de omelet met het mayosausje en serveer met de wok.