Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Oosterse kerrie-kruiden frittata met zoete aardappel-wortelsoep en landbrood

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Wk 10 Oosterse kerrie kruiden frittata met peen bataatsoep

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks landbrood
  • 1 stuks gele ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 800 gram zoete aardappel
  • 150 gram wortel
  • 1 bakje soepspecerijen
  • 1 bosje koriander
  • 2 stengels lente-ui
  • 8 stuks ei
  • 3 el yoghurt

In Huis

  • 800 ml water
  • boter en olie om te bakken
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
  • 2 el mayonaise
  • 1 el sojasaus
  • kneepje citroensap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan voor de soep.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Besprenkel de korst van het brood met water en bak af in ca. 10 minuten.
  3. Verwarm boter en olie in een afdekbare koekenpan. Snij de ui in halve ringen. Fruit de helft(!) zachtjes. Snij de bleekselderij in plakjes en bak mee.
  4. Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes van (max!) 1 cm. Voeg de helft(!) bij de ui samen met het kerriepoeder en wat zout. Bak even mee tot de geuren vrij komen. Voeg een klein scheutje water toe, dek af en gaar ca. 5 minuten.
  5. Verwarm olie in een soeppan. Fruit de andere helft van de ui zachtjes. Schil de wortel en snij in plakjes van ca. 1 cm. Hak de knoflook grof. Voeg beide bij de ui samen met de soepspecerijen en achtergehouden zoete aardappel. Verkruimel het groentebouillonblokje erboven en voeg het kokend water toe. Kook in ca. 12 minuten gaar.
  6. Hak de koriander (incl. dunne steeltjes) fijn en snij de lente-ui (ook het groen) in ringetjes. Houd iets apart voor de garnering. Kluts de eieren met zout en peper. Meng de koriander en lente-ui erdoor en giet bij de zoete aardappel in de koekenpan. Laat in ca. 8 minuten afgedekt stollen en gaar worden.
  7. Maak een sausje van mayonaise, sojasaus en yoghurt. Breng op smaak met peper.
  8. Pureer de groenten tot soep, verdun evt. nog met water tot gewenste dikte is bereikt. Breng op smaak met een kneepje citroensap, zout en peper. Serveer het brood erbij.
  9. Serveer de frittata samen met sneetjes brood, het mayo-sojasausje en de soep met eventueel nog een schepje yoghurt naar smaak. Garneer met de overige lente-ui.
  10. Goed om te weten: in het bakje soepspecerijen voor 2p zit 1/2 tl gemalen komijnzaad, 1/2 tl gemalen korianderzaad, 1/2 tl harissakruiden en 1/2 tl karwijzaad. In het bakje voor 4p zit de dubbele hoeveelheid.