Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Oosterse kerrie-kruiden frittata met peen-bataatsoep

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Peen-bataatsoep | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 800 gram oranje bataat
  • 400 gram winterpeen
  • 1 bakje soepspecerijen
  • 20 gram koriander
  • 2 stuks bosui
  • 8 stuks eieren
  • 2 el yoghurt

In Huis

  • boter en olie om te bakken
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 teen knoflook
  • 800 ml water
  • 1 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
  • 2 el mayonaise
  • 1 el sojasaus
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan voor de soep.
  2. Verwarm boter en olie in een afdekbare koekenpan. Snij de ui in halve ringen. Fruit de helft(!) zachtjes. Schil de bataat en snij in blokjes van 1 cm. Voeg de helft(!) bij de ui samen met wat zout en het kerriepoeder. Voeg een beetje water toe, dek af en gaar ca. 5 minuten.
  3. Verwarm olie in een soeppan. Fruit de andere helft van de ui zachtjes. Was intussen de peen en snij ongeschild in plakjes van ca. 1 cm. Hak de knoflook grof. Voeg bij de ui samen met de achtergehouden bataat, de soepspecerijen en het water. Verkruimel de bouillon erboven en voeg het kokend water toe. Kook in ca. 12 minuten gaar.
  4. Hak de koriander (incl. steeltjes) fijn en snij de bosui (ook het groen) in ringetjes. Hou iets apart voor de garnering. Kluts de eieren met zout en peper. Meng de koriander en bosui erdoor en giet bij de bataat in de koekenpan. Laat in ca. 8 minuten afgedekt stollen en gaar worden.
  5. Maak een sausje van de mayonaise, sojasaus en aangegeven hoeveelheid yoghurt. Breng op smaak met peper.
  6. Pureer de groenten tot soep, verdun evt. nog iets tot gewenste dikte is bereikt. Breng op smaak met een kneepje citroensap, zout en peper.
  7. Serveer de frittata met het mayo-sojasausje en de soep met een schepje yoghurt.
  8. Goed om te weten: in het bakje soepspecerijen voor 4p zit 1 tl gemalen komijnzaad, 1 tl gemalen korianderzaad, 1 tl harissakruiden en 1 tl karwijzaad. Voor 2p de helft.