Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Oosterse kerrie-kruiden frittata

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Peen-bataatsoep | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 400 gram oranje bataat
  • 8 stuks eieren
  • 1.5 el yoghurt

In Huis

  • boter en olie om te bakken
  • 2 tl kerriepoeder
  • 10 gram bieslook
  • 10 gram peterselie
  • 2 stuks bosui
  • 10 gram koriander
  • 2 el mayonaise
  • 1 el sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Verwarm boter en olie in een afdekbare koekenpan. Snij de ui in ringen. Fruit zachtjes met wat zout en het kerriepoeder.
  3. Schil de bataat en snij in blokjes van 1 cm. Meng met olie, zout en peper in een mengkom. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10-15 minuten in de oven.
  4. Hak de bieslook en peterselie (incl. steeltjes) en bosui (ook het groen) fijn. Bak even mee met de kerrie-uien.
  5. Vet een ovenschaal in voor de frittata en leg de geroosterde bataat erin. Draai de oven naar 200 graden. Kluts de eieren en voeg zout en peper toe. Verdeel het ui-kruiden mengsel over de bataat en schenk het ei erover. Laat in 8-12 minuten stollen en gaar worden in de oven. Check af en toe met een vork of satéprikker.
  6. Maak een sausje van de mayonaise, sojasaus en aangegeven hoeveelheid yoghurt. Breng op smaak met peper.
  7. Serveer de frittata met het mayo-sojasausje.
  8. Combineer met de peen-bataatsoep voor een hoofdgerecht