Oosterse Hollandse pot: teriyaki jackfruit met kruidig geroerbakte rode kool, pittige appelmoes en gekookte aardappels
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram rode kool
- 2 tl venkelzaad
- 800 gram aardappels, Frieslander
- 6 appels, Jonagold
- 1 kaneelstokje
- 2 steranijs
- 2 el gember
- 2 sinaasappels
- 2 doosjes teriyaki jackfruit
In Huis
- olie om in te bakken
- 1 el rietsuiker
- 2 el balsamicoazijn
Recept stappen
- Snij de rode kool in dunne reepjes. Verhit olie in de wok. Bak het venkelzaad kort en voeg de rode kool toe. Bak en roer af en toe.
- Schil de aardappels, halveer en zet op in een laagje water met zout. Breng aan de kook en kook in ca. 20 minuten gaar en giet af.
- Snij de appels in vieren, verwijder het klokhuis, schil de partjes en snij in stukken. Voeg ¼ van de appels bij de rode kool
- Zet de rest van de appels op in een pannetje met een bodempje water, de suiker, het kaneelstokje, de steranijs en flink peper.
- Schil en rasp de gember. Voeg de helft van de gember bij de rode kool en de andere helft bij de appel.
- Rasp de helft van de sinaasappel en schil de andere helft van de sinaasappel met een dunschiller. Voeg de schillen bij de appel en bewaar de rasp. Pers het sap bij de appel. Laat de appels circa 10 minuten stoven tot een compote. Verwijder voor het serveren het kaneelstokje, de steranijs en de sinaasappelschillen.
- Verwarm de jackfruit zachtjes in een pannetje. Voeg een klein beetje water toe om wat meer saus te krijgen.
- Blus de rode kool af met de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Doe in een schaal, bestrooi met sinaasappelrasp en hou warm.
- Serveer de gekookte aardappels met de jackfruit, de rode kool en de appelcompote.
- Je kan de compote ook als toetje eten met een bolletje vanille ijs, ook heel erg lekker!