Oosterse boerenkool met champignons, spekjes en pittige makreel
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 g Aardappelen vastkokend
- 3 stuk(s) Sjalot
- 125 g Spekblokjes
- 2 bakje(s) Champignons
- 400 g Boerenkool
- 2 handje(s) Tauge
- 4 filet(s) Makreel
In Huis
- 3 teentje(s) Knoflook
- 2 tl Sambal
- 3 el Ketjap manis
- 1 el Citroensap
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- NB. je hebt ook spekjes nodig voor een ander recept deze week.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zet een pan water op en breng aan de kook. Schil de aardappels en snij in kleine blokjes van ca 1,5 cm. Blancheer deze 5 minuten in het kokende water.
- Snij intussen de sjalot en de knoflook fijn.
- Bak de spekjes eerst 2 minuten aan in een diepe koekenpan of wok, doe dan de sjalot erbij en laat ca 5 minuten zachtjes bakken tot de sjalot zacht is.
- Snij intussen de champignons in plakjes en voeg toe aan de spekjes en sjalot, samen met de knoflook en de aardappelblokjes. Roerbak nog 5 minuten door, voeg dan de boerenkool toe en laat slinken. Laat ca 10 minuten stoven tot de boerenkool zacht is.
- Doe op het laatst de tauge erbij en warm nog even goed door.
- Smeer intussen de makreelfilets in met sambal en leg in de warme oven totdat ze goed warm zijn. Breng de boerenkool op smaak met de ketjap, citroensap en zout en/of peper naar smaak.
- Schep de boerenkool op de borden en leg er een makreelfilet bij.