Oosterse boerenhutspot met Indonesische kip
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram ui
- 400 gram peen
- 1000 gram Doré kruimige aardappels
- 300 gram boerenkool
- 400 gram Indonesisch kippendijvlees
In Huis
- olie of boter om te bakken
- 2 tl kerriepoeder
- 2 tenen knoflook
- 1 klont boter
- 2 el sambal badjak (of manis)
Recept stappen
- Snij de ui in dunne halve ringen. Fruit in wat olie of boter in een wok of grote braadpan en voeg de kerriepoeder toe. Schil en snij de peen in halve maantjes, voeg bij de ui.
- Schil en snij de aardappels in gelijke stukken van 2-3 cm, bak even mee. Snij de knoflook in plakjes en bak ook even mee. Dek af met de boerenkool. Bestrooi met peper en voldoende zout en voeg een scheutje water (150ml bij 4p) toe. Dek goed af en stoom zachtjes gaar in 15-20 minuten.
- Bak de Indonesische kippendij in wat olie rondom bruin en gaar in ca. 10 minuten. Voeg op het laatst een scheutje water toe om wat jus te maken.
- Check of de aardappels en boerenkool gaar genoeg en niet te vochtig meer zijn. Laat anders nog even droogstomen. Stamp grof met een goede klont boter en roer de sambal er doorheen (eten er kinderen mee, overweeg dit dan zelf op je eigen bord te doen).
- Serveer de boerenhutspot met de kip en jus.