Oosterse boerenhutspot met BUMI pulled seitan en oesterzwammen
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram ui
- 400 gram peen
- 1000 gram Doré kruimige aardappels
- 300 gram boerenkool
- 2 pakje Bumi pulled seitan Asian
- 200 gram oesterzwammen
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tl kerriepoeder
- 2 tenen knoflook in plakjes
- 1 teen knoflook geperst
- 1 el ketjap manis
- klont boter
- 2 el sambal badjak (of manis)
Recept stappen
- Snij de uien in dunne halve ringen. Fruit in wat olie of boter in een wok of grote braadpan en voeg de kerriepoeder toe. Schil en snij de peen in halve maantjes, voeg bij de ui.
- Schil en snij de aardappels in gelijke stukken van 2-3 cm, bak even mee. Snij de knoflook in plakjes en bak ook even mee. Dek af met de boerenkool. Bestrooi met peper en voldoende zout en voeg een scheutje water (150ml bij 4p) toe. Dek goed af en stoom zachtjes gaar in 15-20 minuten.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de BUMI pulled seitan een beetje knapperig. Doe in een schaaltje en houd warm. Scheur de oesterzwammen. Verwarm opnieuw wat olie in de koekenpan en bak ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Pers er op het laatst de knoflook bij en schud stevig om. Voeg de ketjap en een lepeltje water toe en laat heel even pruttelen. Breng op smaak met peper. Hou warm.
- Check of de aardappels en boerenkool gaar genoeg en niet te vochtig meer zijn. Laat anders nog even droogstomen. Stamp grof met een goede klont boter en roer de sambal er doorheen (let op, eten er kinderen mee, overweeg dit dan zelf op je eigen bord te doen).
- Serveer de hutspot met de BUMI pulled seitan en de oesterzwammen.