Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Oosterse aubergine uit de oven met zalm, zure komkommer en rijst

Vis

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram zalmstukjes
  • 175 ml woksaus teriyaki
  • 2 stuks aubergine
  • 1 stuks komkommer
  • 1 stuks rode peper
  • 3 stuks lente-ui

In Huis

  • 1 teen knoflook
  • 3 el limoensap (mag uit flesje)
  • 2 el ketjap asin (of sojasaus)
  • 4 el milde olijfolie
  • 1 tl suiker
  • olie om te bakken
  • 3 el witte wijnazijn
  • 300 gram basmatirijst
  • 1 el sesamzaad
icon package

Recept stappen

  1. Marineer de zalm in de teriyaki woksaus en laat minimaal 30 min intrekken.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. Hak de knoflook fijn. Meng met limoensap, ketjap asin (of sojasaus), olijfolie en suiker. Halveer de aubergines in de lengte en snij het vruchtvlees kruislings in met een scherp mes, zonder door het schilletje heen te gaan. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de Oosterse marinade en laat gaar worden in ca. 30 minuten.
  4. Schil ondertussen de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snij in halve maantjes. Snij de rode peper in halve ringetjes (laat de zaadjes zitten voor extra pit). Meng in een kom met zout, peper en de witte wijn- of rijstazijn. Zet even opzij.
  5. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  6. Bak de sesamzaadjes heel kort (ca. 1 minuut) aan in een droge koekenpan en hou apart. Verwarm daarna olie in dezelfde koekenpan en bak de zalm teriyaki rondom bruin in ca. 4 minuten. Schep even op een bord en bestrooi met peper en zout.
  7. Snij de lente-ui in ringetjes.
  8. Haal de aubergine uit de oven en bestrooi met de lente-ui en het sesamzaad. Serveer met de rijst zalm en zure komkommer.