Omeletje met bloemkoolcouscous, gegrilde courgette en harissa
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 bloemkool
- 200 gram tomaat
- 15 gram munt
In Huis
- 15 gram peterselie
- 10 gram koriander
- 2 el olijfolie (extra vierge)
- naar smaak citroensap
- 1 courgette
- om te bakken olijfolie
- 8 eieren
- 40 gram geitenkaas
- naar smaak harissa
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Hak de bloemkool in roosjes en snij de tomaat in kleine stukjes. Snipper de peterselie, munt en koriander.
- Maak de couscous van bloemkool. Doe de bloemkoolroosjes in de huishoudmachine en maal tot je fijne korreltjes zoals couscous over hebt. Doe in een schaal. Meng met de stukjes tomaat, de peterselie, de munt, de koriander, de olijfolie en citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg om de smaken in te laten trekken.
- Snij de courgette in dunne plakjes.
- Grill de courgette. Smeer de plakjes courgette in met olijfolie en grill aan beide kanten tot je mooie grillstrepen hebt. Bestrooi met wat zout. Zet weg.
- Klop de eieren los met een vork en breng op smaak met peper en zout. Verhit wat olie in een koekenpan en bak met een kwart van het ei een omelet. Doe dit 4 keer.
- Leg de omeletten op vier borden. Verdeel over 1 helft de couscous, de gegrilde courgette en wat geitenkaas. Klap dicht en serveer met de harissa.
- Wijnsuggestie:Rioja Blanco - Rioja Vega (Rioja, Spanje), is mooi zuiver en fris droog.Rioja Blanco - Rioja Vega (Rioja, Spanje), is mooi zuiver en fris droog. Heerlijk als aperitief en bij lichte salades.