Omelet met amsoi en paprikabruschetta
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 paprika's
- 250 gram snijbiet
- 8 eieren
- 1 stokbrood
In Huis
- 6 el olijfolie (extra vierge)
- 1 teen knoflook
- 2 sjalotten
Recept stappen
- Bereid eerst de paprika. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de paprika in de lengte doormidden. Leg de paprika's op het rooster in het midden van de oven en rooster ze ca. 15 minuten totdat ze zwarte blazen krijgen. Laat een beetje afkoelen en verwijder het vel. Snij in repen.
- Bereid de amsoiomelet voor. Was de amsoi en snij in stukken. Snipper de sjalotjes. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan. Voeg de sjalot toe en bak zachtjes ca. 10 minuten. Voeg de amsoi toe en bak ca. 15 minuten mee totdat deze geslonken is en het vocht uit de amsoi verdampt is. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de eieren met de amsoi. Verhit 3 eetlepels olie in de koekenpan en schenk het ei-amsoimengsel in de pan. Bak op laag vuur ca. 10 minuten. Zorg dat de bovenkant nog nat is. Bestrooi met de geitenkaas en zet de pan boven het midden van de oven. Bak totdat de bovenkant mooi bruin is.
- Snij in de tussentijd het stokbrood in plakjes. Rooster de plakjes stokbrood. Pel een teentje knoflook en rasp over het stokbrood. Bedruppel met wat olijfolie en beleg met de paprika. Snij de omelet in stukken en serveer met de bruschetta.