Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Omelet met gemengde paddenstoelen, gebakken aardappeltjes en sla

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Pasta met varkensworstjes in tomaten-venkelsaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram Eigenheimer aardappelen
  • 1 stuks rode biet
  • 1 zak veldsla
  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • 2 stuks banaansjalot
  • 6 stuks eieren
  • 100 gram overjarige kaas

In Huis

  • om te bakken olijfolie
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • naar smaak tijm, gedroogd
  • 1 el azijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl oregano, gedroogd
  • scheutje melk
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de aardappels en snij evt. oogjes eruit. Snij de aardappels in niet al te dikke wedges. Doe ze in een ovenschaal of braadslee met 4 el olijfolie (bij 4p), peper en zout en strooi er wat gedroogde tijm overheen. Schuif gedurende 25 minuten in de oven.
  3. Maak een vinaigrette van de olijfolie extra vierge, azijn, mosterd, wat peper en zout. Snij de bietjes heel dun in lucifers, was de veldsla en maak het geheel aan met de vinaigrette.
  4. Borstel de paddenstoelen schoon en snij in stukjes. Snipper een banaansjalot en hak 1 teen knoflook fijn.
  5. Zet een pan op het vuur met olijfolie en fruit daarin eerst de sjalot aan. Voeg de paddenstoelen en de knoflook toe als de sjalot glazig is en bak de paddenstoelen op hoog vuur al omscheppend mooi bruin. Schep de oregano, peper en zout er doorheen.
  6. Breek, terwijl de paddenstoelen bakken, de eieren in een kom en klop goed los. Rasp de kaas. Voeg peper, zout, een klein scheutje melk en de kaas toe.
  7. Doe de paddenstoelen op een bord en hou warm. Veeg de pan schoon met een papiertje en verwarm olijfolie.
  8. Giet de helft (bij 4 personen recept!) van het eiermengsel in de pan. Laat op matig vuur één zijde mooi bruin worden. Doe eventueel een deksel op de pan om het ei sneller te laten stollen.
  9. Als het ei grotendeels gestold is, draai je de omelet om zodat de andere kant bruin wordt.
  10. Leg de helft van de paddenstoelen op de omelet en vouw dubbel. Schud de omelet uit de pan voorzichtig op een bord en houdt warm. Bak de tweede omelet met de andere helft gebakken paddenstoelen.
  11. Serveer de gevulde omeletten met de aardappelschijfjes en de sla.