Omelet met ganse pastrami, prei en Fryske belegen kaas
Wild
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks prei
- 1 stuks Roma tomaat
- handvol spinazie
- 6 stuks eieren
- 50 gram Fryske belegen kaas
- 8 plakjes pastrami van gans
- 4 sneetjes rogge vloerbrood
In Huis
- olijfolie om te bakken
- 0.5 tl oregano
Recept stappen
- Snij het rogge vloerbrood in sneetjes en rooster ze in de broodrooster.
- Snijd de prei in dunne ringen en de roma tomaat in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de prei ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot deze zacht is.
- Voeg de spinazie toe aan de pan en bak deze nog 2 minuten tot hij geslonken is. Haal de groenten uit de pan en zet apart.
- Klop de eieren los met de oregano, zout en peper.
- Rasp de Fryske kaas. Verhit opnieuw een beetje olijfolie in de pan en giet de helft van het eimengsel erin voor de eerste omelet. Verdeel gelijkmatig wat pastrami en een deel van de gebakken prei en spinazie over de omelet. Strooi vervolgens wat roma tomaatblokjes en kaas erover.
- Laat de omelet bakken tot de onderkant goudbruin is en de kaas begint te smelten. Vouw de omelet dubbel en laat nog een halve minuut bakken.
- Herhaal voor de ander omeletten.
- Serveer de omelet warm met een sneetjes roggebrood.