Oma's gebakken aardappeltjes met worstjes en bietensla WK
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 8 stuk(s) Chipolataworst
- 500 g Bosbiet
- 1 stengel(s) Bosui
- 1 zakje(s) Rucola
- 1200 g Frieslander aardappelen
In Huis
- 4 el Olijfolie (extra vierge)
- 2 el Rode wijnazijn
- naar smaak Peper en zout
- 2 el Olie
- 2 el Boter
Recept stappen
- NB. Dit recept kan sneller maar als je echt lekkere gebakken aardappeltjes wil, moet je de tijd nemen! Dat doet oma namelijk ook. Je kan de aardappels ook een dag eerder beetgaar koken in circa 5 minuten.
- Zet alvast een pan met een klein laagje water en zout op het vuur om de aardappels even in voor te koken.
- Was de aardappels en snij ze in gelijke stukjes van ca 2 cm. Doe ze bij het kokende water, breng weer aan de kook en giet af na 5 minuten. Laat even goed uitstomen en een beetje afkoelen.
- Verwarm in een wok of grote koekenpan de boter en de olie totdat de boter goudbruin is en voeg dan de aardappels toe. Bak de aardappeltjes op hoog vuur aan en zet dan op laag vuur totdat ze lekker bruin en knapperig zijn. Hussel af en toe om.
- Snij de bieten doormidden en maak met behulp van een dunschiller of een kaasschaaf dunne plakjes.
- Doe in een schaal met de azijn, peper en zout en laat lekker intrekken.
- Was de rucola en snij een klein beetje bosui in hele fijne ringetjes. Roer vlak voor het eten door de bietjes, samen met de olijfolie.
- Als de aardappels lekker bruin beginnen te worden, bak je de worstjes mooi bruin en gaar.
- <br>Verwijder het loof van de bosbieten en schil de bieten met een dunschiller. Bewaar eventueel het loof om iets anders mee te doen (zie tips). <br>TIP bosbietenblad: je kan het loof van de bieten roerbakken met een beetje zout en wat knoflook en/of in een frittata verwerken.