Old school vegan gehaktschotel met veel groenten, smeuïge puree en Willicroft young Dutch
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Beemster Valery aardappels
- 300 gram koolrabi
- 2 stuks sjalot
- 2 pakje PLNT gehakt
- 300 gram witte kool
- 1 blikje tomatenpuree
- naar smaak sambal van Oma Dée
- 300 gram paarse boerenkool
- 150 gram VEGAN young Dutch
In Huis
- 2 teen knoflook
- olie om in te bakken
- 2 el mosterd
- olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Schil de aardappels indien gewenst (ongeschild kan ook in dit recept). Snij in stukken. Schil de koolrabi, met name de onderkant, grondig. Zet op in een laagje gezouten water en kook in 15-20 minuten gaar.
- Snij de sjalot in halve ringen. Hak de knoflook fijn. Bak zachtjes in wat olie in een koekenpan. Voeg wat zout toe. Voeg het PLNT gehakt toe als de sjalot glazig is en bak rustig verder.
- Snij intussen de witte kool in dunne sliertjes. Maak een ruimte in het midden vrij en fruit daar de tomatenpuree een minuutje. Voeg als je dat lekker vindt ook een klein lepeltje sambal toe. Voeg de witte kool toe en schep goed om. Dek af en laat ca. 5 minuutjes smoren.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Zet een pan met een laagje water en zout op. Spoel de boerenkoolbladeren af en ris/trek het blad van de steel. Snij het blad met een groot mes in grove repen. Kook in ca. 5 minuten gaar
- Giet de aardappels en koolrabi af en bewaar wat kookvocht(!). Stamp met een flinke scheut olijfolie extra vierge, flink kookvocht, peper, zout en een goede schep mosterd (ca. 2 el bij 4p), tot een echt smeuïge puree.
- Doe het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal. Verdeel de boerenkool daarover. Dek af met de puree en als laatste de Young Dutch. Bak ca. 10 minuten in de oven of tot de vegan kaas mooi bruin is.