Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Okonomiyaki met peen-palmkool-rettich rijstsalade

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Okonomiyaki met peen palmkool rettich rijstsalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 160 gram zilvervliesrijst
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 6 stuks eieren
  • 200 gram spitskool
  • 2 stuks bosui
  • 200 gram palmkool
  • 200 gram rettich
  • 200 gram peen
  • 1 el gember

In Huis

  • 180 ml water
  • 0.5 blokje groentebouillon
  • 120 gram bloem
  • 2 el ketchup
  • 1 el sojasaus voor de okonomiyakisaus
  • 0.5 tl mosterd
  • 1 el rijstazijn voor de okonomiyakisaus (of witte wijnazijn)
  • 4 el rijstazijn voor de dressing (of witte wijnazijn)
  • 2 tl sojasaus voor dressing
  • sesamolie (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
  2. Bereid de bouillon voor. Meng de bloem en het bakpoeder met de eieren. Klop met een garde tot een glad beslag en meng met de bouillon. Breng op smaak met peper. Snij de spitskool en bosui (incl. het groen) in dunne reepjes en meng erdoor.
  3. Verwarm olie in een afdekbare koekenpan (zie tip 1). Bak de omelet afgedekt op zacht vuur. Eerst 10-12 minuten en draai hem daarna om met een spatel of keer hem eerst op een bord en schuif terug in de pan. Bak nog 2-3 minuten.
  4. Verwijder alleen de dikke nerf van de palmkool en snij in reepjes. Kneed in een ruime kom met een goede snuf zout een paar minuten stevig.
  5. Schil en rasp de rettich en peen. Voeg bij de palmkool en zet weg.
  6. Maak de okonomiyakisaus (zie tip 2). Meng de ketchup met de sojasaus, mosterd en rijstazijn. Heb je geen rijstazijn? Gebruik dan rijst- of witte wijnazijn en los hier 1 tl suiker (bij 4p) in op.
  7. Maak de dressing. Schil en rasp de gember. Meng in een kommetje met de rijstazijn (of witte wijnazijn met suiker) en sojasaus. Voeg optioneel nog een klein scheutje sesamolie toe als je dat hebt.
  8. Voeg de dressing bij de groenten in de kom en schep de warme rijst erdoor. Serveer de rijstsalade met de okonomiyaki en eet er lekker royaal saus bij.
  9. 1: Hou qua grootte van de pan de volgende afmeting aan voor het beste resultaat: 2p: Ø20 cm; 3/4p: Ø30 cm. 2: Heb je geen ketchup? Maak dan een sausje met 6 el mayo 2 el sojasaus en 1 el citroensap (bij 4p).