Okonomiyaki met overheerlijke saus
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 6 stuks eieren
- 200 gram spitskool
- 2 stuks bosui
In Huis
- 180 ml water
- 0.5 blokje groentebouillon
- 120 gram bloem
- 2 el ketchup
- 1 el sojasaus voor de okonomiyakisaus
- 0.5 tl mosterd
- 1 el rijstazijn voor de okonomiyakisaus (of witte wijnazijn)
Recept stappen
- Bereid de bouillon voor. Meng de bloem en het bakpoeder met de eieren. Klop met een garde tot een glad beslag en meng met de bouillon. Breng op smaak met peper. Snij de spitskool en bosui (incl. het groen) in dunne reepjes en meng erdoor.
- Verwarm olie in een afdekbare koekenpan (zie tip 1). Bak de omelet afgedekt op zacht vuur. Eerst 10-12 minuten en draai hem daarna om met een spatel of keer hem eerst op een bord en schuif terug in de pan. Bak nog 2-3 minuten.
- Schil en rasp de rettich en peen. Voeg bij de palmkool en zet weg.
- Maak de okonomiyakisaus (zie tip 2). Meng de ketchup met de sojasaus, mosterd en rijstazijn. Heb je geen rijstazijn? Gebruik dan rijst- of witte wijnazijn en los hier 1 tl suiker (bij 4p) in op.
- Serveer de okonomiyaki met lekker royaal saus.
- 1: Hou qua grootte van de pan de volgende afmeting aan voor het beste resultaat: 2p: Ø20 cm; 3/4p: Ø30 cm. 2: Heb je geen ketchup? Maak dan een sausje met 6 el mayo 2 el sojasaus en 1 el citroensap (bij 4p).