Okonomiyaki (Japanse pannenkoek) met noedel-groentenwok
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 6 el knoflookmayonaise
- 0.5 tl bakpoeder
- 6 stuks eieren
- 200 gram spitskool
- 2 stuks lente-ui
- 300 gram woknoedels
- 200 gram regenboogpeen
- 1 el gember
- 300 gram oesterzwammen
- 2 stuks shanghai paksoi
In Huis
- 4 el sojasaus
- 1 el citroensap (uit een flesje)
- naar smaak sesamolie (optioneel)
- 180 ml water (voor bouillon)
- 0.5 stuks bouillonblokje
- 120 gram bloem
- olie om te bakken
- 2 teentje knoflook
- 1 el sambal
Recept stappen
- Zet een grote pan met gezouten water op voor de noedels. Kook alvast een beetje water voor de bouillon.
- Meng de mayonaise met de helft (!) van de sojasaus en het citroensap. Voeg naar smaak sesamolie toe als je dat hebt. Zet weg.
- Bereid de bouillon voor. Meng de bloem en het bakpoeder met de eieren. Klop met een garde tot een glad beslag en meng met de bouillon. Breng op smaak met peper. Snij de spitskool en lente ui (incl. het groen) in dunne reepjes en meng erdoor.
- Verwarm olie in een afdekbare koekenpan (zie tip). Bak de omelet afgedekt op zacht vuur. Eerst 10-12 minuten en draai hem daarna om met een spatel. Bak nog 2-3 minuten.
- Kook de noedels in 10 minuten beetgaar. Giet en spoel koud af
- Verwarm olie in een wok. Schil de peen en snij in kleine blokjes. Fruit zachtjes. Schil en rasp de gember, voeg toe. Hak de knoflook fijn, voeg toe. Scheur de oesterzwam in repen. Voeg toe en zet het vuur hoger. Snij het lichte deel van de Shanghai paksoi in stukjes en het blad in reepjes. Voeg eerst het lichte deel toe en na een paar minuten het blad. Breng op smaak met de sambal, peper en zout.
- Voeg de afgegoten noedels toe. Schep goed om en breng op smaak met de sambal en de rest van de sojasaus. Besprenkel de omelet met het mayosausje en serveer met de wok.
- Hou qua grootte van de pan de volgende afmeting aan voor het beste resultaat: 2p: Ø20 cm; 3/4p: Ø30 cm.