Oeufs Benedictine met Hollandaisesaus
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 eieren
- 2 Eigeilen
- 100 ml creme fraiche
- 1 tl citroensap
- 3 takjes dragon
In Huis
- 100 gram boter
- scheutje azijn
- 4 muffins of beschuitbollen
- 4 plakjes jong belegen kaas
Recept stappen
- Maak eerst de saus. Laat de boter zachtjes smelten in een pannetje. Niet bruin laten worden!
- Neem als de boter gesmolten is de pan van het vuur.
- Wacht twee minuten. De boter mag niet meer te heet zijn.
- Voeg nu de eigelen toe onder voortdurend en snel roeren met een garde.
- Voeg onmiddellijk daarna de crème fraîche en citroensap toe en klop verder tot je een romige dikke saus hebt.
- Snipper wat dragon door de saus. Denk je dat er iets schift. Gewoon heel hard door kloppen. Het komt goed. Je kunt deze saus dus en heel voorzichtig al roerend weer een beetje opwarmen.
- Pocheer de eieren. Breng een pannetje water met de azijn tegen de kook aan.
- Pocheer de eieren (evt. met behulp van een eierpocheerder) 3-4 minuten in het water.
- Halveer in de tussentijd de muffins en rooster ze mooi bruin.
- Beboter de muffins en beleg de 4 onderste helften met een plakje kaas.
- Leg op iedere muffin vervolgens een gepocheerd ei.
- Bestrooi met peper en zout en knip er dragon over.
- Schenk er een scheut Hollandaise saus over en bestrooi met dragon. Bedek met de bovenkant van de muffins.
- Ook lekker met gerookte zalm, gebakken bacon of vers fruit.