Oesterzwammen met kipblokjes, komijnekaas en paksoi
Kip
- Totale tijd minuten
![Appel met appelchips en ijs | Maaltijdbox recepten](https://dekrat.imgix.net/uploads/images/stock-De_Krat_20180830-Weekend-Krat-0102.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=480&q=40&w=960&s=24b5ec5156e08c61c71220dd3eb7d292)
Ingrediënten
In de box
- 400 gram kippendijenvlees
- 1 stuks paksoi
- 200 gram oesterzwammen
- 150 gram komijnekaas
In Huis
- snufje kippenkruiden
- om te bakken olijfolie
- snufje kurkumakruiden
- 1 tl oregano, gedroogd
- 1 tl tijm, gedroogd
- 200 ml verse room
- 1 handje pijnboompitten
Recept stappen
- Snij de kippendijenvlees in blokjes en kruid met kippenkruiden. Snij de paksoi grof en de oesterzwammen in stukken.
- Verwarm olijfolie in een pan en bak de blokjes kip voor ongeveer 10 minuten.
- Voeg de paksoi en de oesterzwammen in de pan en bak mee met de blokjes kip voor nog 5 minuten.
- Strooi ondertussen kurkumakruiden, gedroogde oregano en gedroogde tijm erover en meng goed. Voeg na 5 minuten verse room toe. Bak door op laagvuur voor nog 5 minuten.
- Rasp ondertussen de komijnekaas en bak in een apart pan kort de pijnboompitten aan.
- Voeg de geraspte kaas en de pijnboompitten in de pan met de kipblokjes, meng goed en serveer.