Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Oesterzwamburger met bietenborani op een bedje van mosterdblad, geroosterde venkel en aardappeltjes

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Broodje oesterzwamburger met bietenborani en geroosterde venkel en aardappeltjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram rode bieten
  • 2 stuks venkel
  • 600 gram Agria aardappelen
  • 1 bosje dille
  • 200 gram (vegan) yoghurt
  • 0.5 zakje rood mosterdblad
  • 4 stuks oesterzwamburger
  • 4 stuks vegan brioche bol

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 4 el (vegan) mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de bieten en snij in echt kleine blokjes van 1 cm. Verhit een scheutje olie in een afdekbare hapjespan of wok en bak de blokjes even aan. Voeg een scheutje water toe en laat op zacht vuur gaar smoren in ca. 25 minuten met de deksel op de pan. Roer af en toe en zorg dat het niet aanbakt.
  3. Verwijder het hart en het loof van de venkel en snij in dunne plakken van 0.5 cm. Boen de aardappels schoon en snij in stukjes van 2 cm. Meng samen in een mengkom met olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 minuten in de oven.
  4. Pers de knoflook in een mengkom en druk er 0.5 tl zout (bij 4p) met een lepel doorheen tot je een pasta hebt. Meng met de rode wijnazijn en de olijfolie extra vierge.
  5. Hak de dille grof. Meng met de (vegan) yoghurt en de (vegan) mayonaise. Doe een flinke eetlepel per persoon in een kommetje en zet op tafel. Doe de rest in de mengkom bij de knoflook-azijn-olie.
  6. Was het mosterdblad met behulp van een slacentrifuge en snij grof.
  7. Verwarm olie in een koekenpan en bak de oesterzwamburgers zachtjes 2-3 minuten per kant. Bak de broodjes 4 minuten af in de oven.
  8. Check of de bietjes beetgaar zijn. Giet zo nodig af. Laat als je tijd hebt heel even afkoelen. Roer vlak voor het aan tafel gaan door de yoghurt-knoflook-olie-azijn.
  9. Beleg de broodjes met mosterdblad, wat venkel, de burger en maak af met een schepje (vegan) yoghurt-mayo-dille. Serveer de bietenborani op een bedje van mosterdblad erbij, samen met de aardappels.