Noedelwok met groenten-explosie en cashewnoten
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 bosje sprouting broccoli
- 250 gram peultjes
- 160 gram woknoedels (zie tip)
- 1 bakje kastanjechampignons
- 1 bakje gember- en korianderpoeder
- 2 tenen knoflook
- 8 stuks eieren
- 100 gram cashewnoten
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tl sambal
- naar smaak sojasaus
- naar smaak sesamolie (optioneel)
Recept stappen
- Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook voor de noedels.
- Snij de sprouting broccoli in stukjes. Verwijder de harde uiteinden van de peultjes. Snij de champignons in partjes.
- Kook de noedels (zie tip) in ca. 10 minuten gaar. Giet en spoel koud af.
- Verwarm olie in een wok. Roerbak de broccoli, peultjes en champignons samen met het gember-korianderpoeder ca. 5 minuten op hoog vuur, tot beetgaar. Hak de knoflook fijn en voeg samen met de noedels toe. Roerbak even mee en breng op smaak met de sambal (meer of minder afhankelijk van je smaak) een scheutje sojasaus, peper en een lepeltje sesamolie als je dat in huis hebt.
- Kluts de eieren met 1 el (bij 4p) sojasaus en wat peper. Verwarm een beetje olie in een afdekbare koekenpan en bak een dunne omelet (in twee pannen bij 4p). Het gaat sneller als je de pan afdekt. Rol op en snij in reepjes.
- Serveer de noedelwok met de omeletreepjes en bestrooi met de cashewnoten. Lekker met nog wat sesamzaadjes als je dat toevallig in huis hebt.
- Goed te weten: In het specerijenbakje (bij 4p) zitten 2 tl gemberpoeder en 2 tl korianderpoeder. Voor 2p de helft.
- Tip: Kook meer noedels als er grote eters mee eten.