Noedelsoep met veel groenten, paddenstoelen en steranijs
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 zakje(s) Gember + Rode peper
- 200 g Winterpeen
- 2 stuk(s) Steranijs
- 1 stuk(s) Chinese kool
- 2 stuk(s) Paksoi
- 1 bosje(s) Lente-ui
- 1 bakje(s) Paddenstoelen
- naar smaak Noedels
In Huis
- 4 teentje(s) Knoflook
- om te bakken Olie
- 1500 ml Water
- 3 blokje(s) Groentebouillon
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- NB. de andere helft van de Chinese kool is voor de salade bij het lamsvlees.
- Leg de gember op een houten plank en mep hem met een grote zware koekenpan flink plat. Doe hetzelfde met de knoflook en de helft van de rode peper.
- Snij de peen in dunne plakjes.
- Verhit wat olie in een soeppan met dikke bodem en fruit daarin de gember, de knoflook (verwijder schilletje) en de peper totdat de geuren lekker vrijkomen. Voeg dan de wortel toe en fruit even mee. Doe dan het water, de bouillon blokjes en de steranijs erbij en breng aan de kook.
- Snij intussen de Chinese kool in dunne reepjes en voeg toe aan de bouillon.
- Snij nu het wit van de paksoi in plakjes en voeg deze ook toe aan de soep. Hou het groen apart.
- Snij nu de lente-ui in ringetjes en voeg toe (bewaar wat voor de garnering).
- Kook de soep circa 10 minuten.
- Snij intussen het blad van de paksoi in repen ende paddenstoelen in plakjes.
- Snij de andere helft van de rode peper in ringetjes en zet die in een bakje op tafel, samen met de ringetjes lente-ui.
- Check of de wortel gaar is en voeg dan de noedels toe, wij vinden 1/4 pakje voor 4 personen eigenlijk genoeg, maar doe dit naar smaak. Voeg ook de paddenstoelen toe en breng weer aan de kook. Voeg na circa 3 minuten ook het blad van de paksoi toe zodat het kan slinken (1 minuut). Breng op smaak met peper en zout.
- Garneer de soep met de overige uienringen en serveer direct.
- <br>Tip: de 3p krat kan met de aanwezige producten een 4p pan met soep maken. De overgebleven soep kun je bv. eten tijdens de lunch.