Noedelsoep met paddenstoelen, Chinese kool, steranijs en omeletreepjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Rode peper
- 1 stuk(s) Steranijs
- 1 stuk(s) Gember
- 1 bosje(s) Lente-ui
- 1 stuk(s) Venkel
- 1 stuk(s) Chinese kool
- 125 g Noedels
- 200 g Wortel
- 1 bakje(s) Champignons
- 6 stuk(s) Eieren
In Huis
- 4 teen Knoflook
- 2 liter Water
- 3 blokje(s) Bouillon
- om te bakken Olie
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Let op je hebt elders deze week ook venkel, paddenstoelen en peen nodig.
- Leg de gember op een houten plank en sla deze met een grote zware koekenpan flink plat. Doe hetzelfde met de helft van de rode peper en de knoflook.
- Snij de peen in dunne halve maantjes. Snij de venkel in stukjes.
- Verhit wat olie in een soeppan met dikke bodem en fruit daarin de gember, de knoflook (verwijder schilletje) en de peper totdat de geuren lekker vrijkomen. Voeg dan de wortel en venkel toe en fruit even mee. Doe dan het water, de bouillon blokjes en de steranijs erbij en breng aan de kook.
- Snij intussen de Chinese kool in dunne reepjes en voeg toe aan de bouillon.
- Snij nu de lente-ui in ringetjes en voeg toe (bewaar wat voor de garnering).
- Kook de soep nu circa 10 minuten.
- Snij ook de paddenstoelen in plakjes. Snij de andere helft van de rode peper in ringetjes en zet die in een bakje op tafel, samen met de ringetjes lente-ui.
- Kluts de eieren en meng met peper en zout.
- Bak 2 mooie dunne omeletten (bij 4p). Rol de omeletten op en snij in dunne plakjes. Doe in een schaaltje en zet op tafel.
- Check of de wortel gaar is en voeg dan de noedels en de champignons toe en breng weer aan de kook. Kook nog circa 3 minuten. Breng als nodig op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep direct en laat iedereen zelf omelet repen in de soep doen.