Noedelsoep met groenten en krokante tempeh
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 8 plakje(s) Tempeh
- 2 cm Gember
- 300 g Broccoli
- 1 stuk(s) Paprika
- 1 stuk(s) Lente-ui
- 1 stuk(s) Rode peper
In Huis
- 2 el Zonnebloemolie
- 1 liter Groentebouillon
- 300 g Noedels
- naar smaak Zwart sesamzaad
Recept stappen
- 1. Snij de plakken tempeh diagonaal door zodat je 16 driehoekjes krijgt. Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en frituur hierin de tempeh om en om bruin in ca. 4 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
- 2. Schil de gember en snijd in lucifertjes. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een pan. Bak zachtjes 1 minuut aan in de olie. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
- 3. Kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing beetgaar in de bouillon. Haal ze uit de bouillon met een tang en verdeel over vier borden of grote kommen.
- 4. Snij de broccoli in roosjes en blancheer kort in de hete bouillon tot ze beetgaar zijn. Leg bij de noedels.
- 5. Snij de paprika in dunne reepjes en leg bij de noedels. Snij de lente-ui in ringetjes. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder zaad en zaadlijsten. Snij in dunne reepje.
- 6. Schenk de hete bouillon over de groenten en de noedels. Bestrooi met rode peper en lente-ui. Leg de tempeh op de groenten. Bestrooi met zwart sesamzaad en serveer.