Noedelsoep met eekhoorntjesbrood, paarse boerenkool en tahoe
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 150 g Paarse boerenkool
- 1 el Gember (geraspte)
- 20 g Gedroogd eekhoorntjesbrood
- 200 g Tahoe
- 150 g Wortel
- 2 stuk(s) Lente-ui
- 200 g Noedels
In Huis
- 2 teen Knoflook
- om te bakken Olie
- 1500 ml Kokend water
- 2 blokje(s) Groentebouillon
- optioneel Chilisaus
Recept stappen
- Let op, je hebt meerdere keren gember en lente-ui nodig deze week.
- Ook heb je meer boerenkool gekregen dan in het recept hoort, maar voeg deze vooral naar smaak toe! Als je besluit hem niet allemaal in de soep te doen, maak dan een lekkere pesto met de rest. Zie https://www.dekrat.nl/nl/maaltijdbox-recepten/boerenkoolpesto. Of snij hem in repen, meng met olie peper en zout en doe 10 minuten in de oven, dan krijg je heerlijke chips!
- 1. Zet de waterkoker aan.
- 2. Was de paarse boerenkool. Snij de steel in kleine stukjes en het blad in dunne reepjes.
- 3. Rasp de gember en pers de knoflook uit. Snij het eekhoorntjesbrood iets kleiner.
- 4. Verwarm wat olie in een soeppan met dikke bodem. Voeg de knoflook, gember en de stukjes steel van de boerenkool toe en fruit zachtjes even aan. Voeg het kokende water en de bouillonblokjes toe.
- 5. Breng aan de kook en voeg het gedroogde eekhoorntjesbrood en de rest van de boerenkool toe. Laat ongeveer 10 minuten koken totdat de gedroogde paddenstoelen zacht zijn en de boerenkool gaar is.
- 6. Snij intussen de tahoe in stukjes van 1 cm en rasp de wortel. Snij de lente ui in ringetjes. Voeg de noedels toe en laat 3 minuten koken. Voeg lente ui toe en laat iets zacht worden. Haal van het vuur. Roer de geraspte wortel en blokjes tahoe erdoor. Proef en breng de soep op smaak met zout. Serveer direct, eventueel met wat sweet chilisaus, als je dat in huis hebt en lekker vindt.