Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Noedelsalade met tempeh, champignons en sesam

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Noedelsalade met tempeh, champignons en sesam | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram woknoedels
  • 300 gram Chinese kool
  • 250 gram peen
  • 1 stuks rode peper
  • 0.5 bosje koriander
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 2 pakje BUMI Asian tempeh
  • 1 bakje sesamzaadjes
  • 1 bosje radijs
  • 2 stronkje roodlof

In Huis

  • olie om te bakken
  • 6 el (vegan) mayonaise
  • 3 el sojasaus
  • 2 el citroensap (mag uit een flesje)
  • 2 el water
  • 1 el sesamolie (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan gezouten water op voor de noedels (zie tip). Kook de noedels in 10 minuten gaar (het water moet flink aan de kook zijn!). Spoel af met koud water.
  2. Snij de Chinese kool in dunne reepjes en doe in een grote slakom. Schil en rasp de peen, voeg toe. Snij de rode peper in ringetjes (laat de zaadjes zitten als je van pittig houdt) en voeg toe. Hak de koriander fijn, voeg toe en zet weg.
  3. Verhit olie in een koekenpan. Snij de kastanjechampignons in vieren en bak op hoog vuur, in ca. 5 minuten gaar. Voeg bij de kool. Veeg de pan schoon.
  4. Verwarm opnieuw olie in de koekenpan en bak de Asian tempeh rondom bruin en een beetje knapperig. Strooi op het laatst de sesamzaadjes over de tempeh en bak kort mee. Zet weg.
  5. Was de radijs en snij in kwarten. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Meng de radijs en roodlof door de groente.
  6. Maak de dressing. Meng de (vegan) mayonaise met de sojasaus, het citroensap en het water. Voeg, als je het in huis hebt, sesamolie toe. Check of je nog meer citroensap erbij lekker vindt. Roer, samen met de gare noedels bij de groenten.
  7. Serveer de tempeh bij de noedelsalade.
  8. Wij deden 50 gram p.p. want vinden het lekker om de nadruk op de groenten te leggen in een noedelgerecht. Heb je grote eters, doe dan iets meer.