Noedelsalade met sticky tempeh en Hottie sambal
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram tempeh
- 150 gram peen
- 600 gram spitskool
- 200 gram amsoi
- 2 stuks roodlof
- naar smaak Hottie sambal
- 3 krop little gem
- 2 stuks lente-ui
In Huis
- om in te bakken (zonnebloem)olie
- 3 tenen knoflook
- 2 el gember
- 100 gram (soba) noedels
- 4 el ketjap asin of sojasaus
- 2 el sambal manis of badjak
- naar smaak sesamolie (optioneel)
Recept stappen
- Breng een ruime pan gezouten water aan de kook voor de noedels.
- Snij de tempeh in reepjes van 2 bij 1 cm. Verwarm een goede laag olie in een koekenpan en bak de tempeh (eventueel in meerdere porties) rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en giet het meeste van de olie uit de pan.
- Hak de knoflook fijn. Schil en rasp de peen en gember. Verwarm olie in een wok en bak zachtjes aan.
- Kook de noedels in 6 minuten gaar (zie tip). Roer tussentijds om plakken te voorkomen. Giet af en spoel af met koud water.
- Snij de spitskool in dunne reepjes. Voeg bij de peen en bak rustig verder.
- Verwarm de ketjap asin (of sojasaus), 1 el water (bij 4p) en de sambal in de tempehpan. Roer even door en doe de tempeh weer terug. Schep om en draai het vuur zacht.
- Spoel de amsoi af, snij de harde stengels in stukjes van ca. 2 cm en het blad in reepjes. Voeg het de stukjes stengel van de amsoi bij de spitskool en bak verder (het blad komt later).
- Verwijder het hart van de roodlof en snij in dunne reepjes. Voeg als laatste het amsoiblad en de roodlof toe. Bak nog een paar minuten mee.
- Meng de noedels door de groenten. Breng indien gewenst op smaak met wat sambal, sojasaus, peper en sesamolie (optioneel). Laat even afkoelen.
- Was de little gem en snij grof. Snij de lente-ui in ringetjes.
- Serveer de noedels met groenten met de little gem, lente-ui en sticky tempeh.
- Was het rode mosterdblad en snij grof. Snij de bosui in ringetjes en garneer de noedelwok met de bosui en het mosterdblad. Serveer met de sticky tempeh.