Noedelsalade met buikspek, kiemen sprouty en sesam
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram woknoedels (zie tip)
- 150 gram kiemen sprouty
- 300 gram Chinese kool
- 250 gram peen
- 1 stuks rode peper
- 0.5 bosje koriander
- 2 stronkje roodlof
- 400 gram buikspek
- 1 bakje sesamzaadjes
In Huis
- olie om te bakken
- 6 el mayonaise
- 3 el sojasaus
- 2 el citroensap (mag uit een flesje)
- 2 el water
- 1 el sesamolie (optioneel)
Recept stappen
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de noedels (zie tip). Kook de noedels in 10 minuten gaar (het water moet flink aan de kook zijn!). Voeg de laatste 2 minuten de kiemen sprouty toe. Spoel af met koud water.
- Snij de Chinese kool in dunne reepjes en doe in een grote slakom. Schil en rasp de peen, voeg toe. Snij de rode peper in ringetjes (laat de zaadjes zitten als je van pittig houdt) en voeg toe. Hak de koriander fijn, voeg toe en zet weg.
- Verwijder het hart van de roodlof en snij in stukjes. Meng de roodlof door de groente.
- Maak de dressing. Meng de mayonaise met de sojasaus, het citroensap en het water. Voeg, als je het in huis hebt sesamolie (bij 4p) toe. Check of je nog meer citroensap erbij lekker vindt. Roer, samen met de gare noedels door de groenten.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de buikspek op hoog vuur ca. 3 minuten per kant bruin en knapperig (de buikspek is al gegaard). Serveer met de noedelsalade en garneer met de sesamzaadjes en koriander.
- ij deden 50 gram p.p. want vinden het lekker om de nadruk op de groenten te leggen in een noedelgerecht. Heb je grote eters, doe dan iets meer.